#LPYEVN-ի մասին
Երկու կանադահայ հայրենադարձների կողմից հիմնադրված La Poutinerie Yerevan-ը (LPY) միակ իսկական քվեբեկյան ոճի փութիննոցն է Կովկասում:
Հիմնադ8վել է 2021 թվականին՝ որպես գումար հավաքելււ միջոց տեղական ՀԿ-ի համար: LPY-ն բացեց իր առաջին հանրային վայրը Սարյան Պուշկինի աստիճանների վերևում, որտեղ գրավեց շատ առաջին անգամ համտեսողների և գիտակների սրտերը:
Այնուհետև LPY-ն տեղափոխվեց Պարոնյան, որտեղ ավելացրեց առաքման տարբերակները և ճանաչվեց որպես լավագույն կատարող՝ արագության և հուսալիության տեսանկյունից՝ ավելի քան 4,5 աստղով բոլոր հարթակներում:
Այժմ Սարյանի վրա նոր, ավելի լավ և ավելի գրավիչ տարածքում, հուսով ենք, որ դուք շուտով կմիանաք մեզ և կիմանաք, թե ինչ համ ունի իսկական փութինը:
Հետևե՛ք նորություններին Instagram-ում:
Ի՞նչ է Փութինը:
Poutine-ը կանադական հայտնի ուտեստ է, որը ծագել է Քվեբեկ նահանգում:
Այն բաղկացած է ֆրի ֆրիից, որը վրան դրված է թարմ պանրի կաթնաշոռով, այնուհետև խեղդվում է տաք սուսով:
Այս պարզ բաղադրիչների համադրությունը ստեղծում է սրտանց և համեղ ուտեստ, որը դարձել է սիրելի հարմարավետ սնունդ Կանադայում և նրա սահմաններից դուրս:
Փութինի ճշգրիտ ծագումը որոշ բանավեճերի առարկա է, բայց լայնորեն ենթադրվում է, որ այն առաջացել է Քվեբեկի գյուղական շրջաններում 1950-ականների վերջին կամ 1960-ականների սկզբին: Հանրաճանաչ անեկդոտներից մեկը դրա ստեղծումը վերագրում է Քվեբեկի Դրումմոնդվիլ քաղաքում գտնվող Le Roy Jucep կոչվող ռեստորանին, որտեղ հաճախորդը խնդրեց, որ պանրով կաթնաշոռը ավելացվի կարտոֆիլի պատրաստման պատվերին: «Փութին» տերմինը խոսակցական ֆրանսերեն նշանակում է «խառնաշփոթ», որը տեղին է նկարագրում այս ուտեստի բաղադրիչների համադրությունը:
Կանադական խումարի բուժումը
Poutine-ը հաճախ գովազդվում է որպես կախազարդի բուժման միջոց կամ կերակրատեսակ, որը կարող է օգնել կանխել կախազարդը, հատկապես կանադական խոհարարական մշակույթում: Փութինի նկատմամբ հավատը որպես մխիթարող և բավարարող միջոց առավոտվա համար գիշերը խմելուց հետո պահպանվել է
Մենք հավատում ենք, որ լավագույնը, որ կարող եք անել նախքան խմելու գիշերը սկսելը, խմելուց մեկ ժամ առաջ սովորական չափի Փութինի օգտագործումն է՝ ալկոհոլի ազդեցությունը թուլացնելու համար: Եթե պատահել է, որ մոռանալ ես, պարզապես կերեք մեկը որպես նախաճաշ, և դուք լավ կգնաք:
Մի քանի գործոններ նպաստում են Փութինի համբավին՝ որպես կախազարդի համար հարմար ուտեստ, բայց մի ընդունեք մեր խոսքը դրա համար: Լսեք փորձագետներին.
Ածխաջրեր և լիպիդներ
Փութինը հարուստ է ածխաջրերով և լիպիդներով՝ շնորհիվ ֆրիի, պանրի կաթնաշոռի և սուսի համակցության, ինչպես նաև ցանկացած հավելումների, որոնք դուք կորոշեք ավելացնել: Մեկ գիշեր խմելուց հետո մարմինը կարող է ցանկանալ այս տեսակի մթերքներ՝ էներգիայի մակարդակը լրացնելու և հագեցվածության զգացում ապահովելու համար:
Նատրիումի պարունակությունը
Փութինի նատրիումի բարձր պարունակությունը, հատկապես սուսի և պանրի կաթնաշոռի մեջ, կարող է օգնել պայքարել ջրազրկման դեմ՝ ալկոհոլի օգտագործման ընդհանուր կողմնակի ազդեցություն: Նատրիումը օգնում է մարմնին պահպանել ջուրը, ինչը կարևոր է խմելուց հետո ռեհիդրացիայի համար:
Հարմարավետության գործոն
Կախվածությունը հաճախ ուղեկցվում է անհարմարության զգացումով: Շատերը մխիթարություն են գտնում ներողամիտ և ծանոթ կերակուրների մեջ, և Փութինը, իր համեղ և բավարարող համադրությամբ, համապատասխանում է ամեն ինչին:
Արագ և հեշտ
Poutine-ը հաճախ հասանելի է արագ սննդի կետերում, ինչը այն դարձնում է հարմար և մատչելի տարբերակ նրանց համար, ովքեր փնտրում են արագ և հեշտ միջոց խումարի դեմ: